Show Kids

Advendo heeft naast de Showgirl groep ook een Show Kids groep. De Show Kids zijn onderdeel van de Kids-groepen en daarmee de jongste Showgirlsgroep binnen Advendo.

Bij de Show Kids wordt er een vervolg gegeven aan wat er geleerd is bij de ADV Kids. Bij deze groep worden de grondbeginselen van dans en beweging spelenderwijs aangeleerd, waarbij de nadruk op plezier ligt. De kinderen moeten vooral veel plezier hebben in het bewegen op muziek.

Wel wordt er al gewerkt met nieuwe materialen. Bij deze groep worden meer nieuwe dansen geleerd. Van de Show Kids wordt verwacht dat ze deelnemen aan de interne dans opleiding (IDO).

Ook de Show Kids gaan ieder jaar mee naar het instructieweekend in Appelscha, dat altijd in het Pinksterweekend plaatsvindt. Hier wordt samen met de Music Kids een show ingestudeerd. Met uitzondering van de showavonden en de Open Dag zullen de Show Kids geen straatoptreden verzorgen. Wel doen de leden van de Show Kids (verplicht) mee aan het onderling solistenconcours.

Naast het solistenconcours worden gedurende het seizoen regelmatig activiteiten georganiseerd als bijvoorbeeld een feestavond of een keer in de twee jaar een kampweek. In het voorjaar van 2010 hebben de Show Kids eveneens deelgenomen aan het WGI contest in Drachten (Winter Guard International) met als resultaat een knappe 6e plek in de Cadets klasse.

Sinds 2011 doen de dames mee CGN-contesten waar ze in 2013 een vijfde plaats behaalden tijdens de finals met 79.38 punten.

De overgang naar de Showgirls is afhankelijk van de leeftijd en de verplichte technieken. De leeftijd van de Show Kids is circa 9 jaar.

Instructie showkids:

Chantal Andringa 06-50431022

chantal.andringa@advendo.nl

Yvet Andringa 0615629699

yvetandringa@hotmail.com

Agenda / Evenementen

Bekijk de aankomende optredens van de diverse Advendo groepen!
Wilt u één van de Advendo groepen boeken of wilt u meer informatie? Klik hier