Jong Advendo

Drum- en Showfanfare Jong Advendo heeft in haar bestaan al een grote naam als jeugd showband opgebouwd. Op taptoes, corso’s en streetparades weten deze jongens en meisjes het publiek uitstekend te vermaken met hun verrassende muziek en showelementen.

De jonge muzikanten brengen ieder jaar een geheel nieuwe show waarbij de hele arena gebruikt wordt. Er wordt, zoals een jeugdkorps betaamt, vooral eigentijdse en herkenbare muziek gespeeld, muziek die zich prima laat vertalen naar een drum- en showfanfareshow met vernieuwende showelementen. Deze shows worden tijdens de wintermaanden ingestudeerd onder leiding van de instructeurs Instructie team bestaat uit Stefan Abma, Stefan IJsselmuiden, Kirsten Douwes en Donna Tigchelaar.

Successen op concoursen

Op concoursen is Jong Advendo al jarenlang zeer succesvol. Zo wist men in Vlissingen, het nationale jeugd showfestival waaraan bijna alle Nederlandse showbands deelnemen, al zeven keer achtereenvolgens de eerste plaats te veroveren. Daarnaast doet Jong Advendo sinds 2003 ook mee aan de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Assen. In de middenklasse behaalde het jeugdkorps hier tot nu toe zeer goede resultaten. Op het WMC van 1997, 2013 en 2017 werd Jong Advendo WMC Kampioen. In 2022 werd een prachtige 2e plek bereikt in de junior show divisie.

De band is evenals Drum- en Showfanfare Advendo altijd gekleed in het zwart/wit met de herkenbare kolbakken. De totale groep inclusief showgirls bestaat uit ongeveer 55 jongens en meisjes en staat onder leiding van tambour-maître Thomas Brouwer.

Agenda / Evenementen

Bekijk de aankomende optredens van de diverse Advendo groepen!
Wilt u één van de Advendo groepen boeken of wilt u meer informatie? Klik hier