Advanced

In 2011 is de nieuwe showdancegroep Advanced opgericht. Deze dansgroep richt zich op dansoptredens in de breedste zin van het woord. Er wordt daarom ook veel aandacht aan de vele soorten danstechnieken besteed: van klassiek-ballet naar jazz-ballet tot moderne dans. Ook wordt gebruik gemaakt van equipement zoals vlaggen en riffles.

Advanced maakt onderdeel uit van de seniorengroepen van Advendo. Tevens is de groep een verlengstuk van de carrière als showgirl: zij kunnen als zestienjarige doorstromen naar Advanced.

De leden van deze groep hebben ruime danservaring en hebben als doel de mensen te entertainen met verrassende dansen en gewaagde moves.

Gezien de veelzijdigheid van de groep zijn er ook gezamenlijke optredens met Afslag Sneek en T-brass mogelijk. Er wordt in ieder geval opgetreden tijdens de showavonden van de Advendo korpsen en tijdens de open dag.

De groep is erg succesvol tijdens de CGN-kampioenschappen die in het winterseizoen worden gehouden.

In de cadetclass werden ze in 2012 tweemaal eerste en verbaasden ze de jury en collega-dansgroepen. Ook in 2013 logen de resultaten er niet om, waarna de groep begin 2014 promoveerde naar de A class.

Agenda / Evenementen

Bekijk de aankomende optredens van de diverse Advendo groepen!
Wilt u één van de Advendo groepen boeken of wilt u meer informatie? Klik hier