AMV Kids

Bij Advendo begint de ‘echte‘ muzikale loopbaan voor iedereen bij de AMV Kids, de Algemene Muzikale Vorming. Of een lid nu showgirl of muzikant wil worden, eerst moeten de muzikale basisvaardigheden worden geleerd. Wat is een noot? Wat is een ritme? Hoe maak je samen muziek? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onderdelen uit de AMV lessen bij Advendo.

De lessen worden gegeven door Dionne Rozeboom, die de kinderen op een speelse en vooral leuke manier de basisvaardigheden bijbrengt. Twee maal per jaar laten de AMV Kids hun geleerde kunsten zien aan het publiek, tijdens de Open dag aan het begin van het AMV-seizoen en tijdens de jaarlijkse showavonden van de Advendo korpsen. De AMV lessen zijn op maandag van 18:30 tot 19:30 uur. 

Bij de AMV krijgen de kinderen gastlessen van seniorenleden die vertelden over hun instrument. Zo krijgen de AMV Kids een goed beeld van de instrumenten binnen onze vereniging en kunnen ze een goede keuze maken voor de Music Kids. De kinderen maken een posterpresentatie over hun gekozen instrument en gaan deze instrumenten leren bespelen tijdens de IMO lessen.

Ook bij de AMV is ons doel om de kinderen op een leuke en motiverende manier de theorie aan te leren. We maken gebruik van onder andere boomwhackers. De lessen duren een jaar en worden beëindigd met een examen. Als een lid hiervoor slaagt, wordt een officieel AMV- diploma uitgereikt. 

Doorlopen groepen

De AMV lessen zijn op maandag van 18:30 tot 19:30 uur, tegelijk met de Music Kids. De AMV Kids maakt al deel uit van de Music Kids. Ze sluiten aan bij de exercitie oefeningen van de Music Kids en hierdoor kunnen ze al proeven aan het lopen in een korps. Er wordt aan het einde van het jaar gekozen voor een bepaald instrument en nemen de kinderen al deel aan de Interne Muziek Opleiding (IMO). Op deze manier kunnen de kinderen voor de overgang na de zomer al een instrument bespelen. Hier wordt lesgegeven door gediplomeerde docenten.

Interne Muziekopleiding (IMO)

Bij Advendo wordt veel aandacht besteed aan de jeugd, de toekomst van een vereniging. Een goede interne muzikale opleiding is dan ook essentieel om het huidige niveau te behouden dan wel te verhogen.

De Interne Muziek Opleiding van Advendo begeleidt de leden bij het behalen van de diploma’s A tot en met D. Tijdens de lessen staat alles in het teken van de muzikale ontwikkeling van het lid. Met deze bagage kan het lid probleemloos meedraaien in alle Advendo-groepen.

Voor meer informatie over onze Interne Muziek Opleiding kunt u contact opnemen met IMO coördinator Roellien van Bethlehem > roellien.vanBethlehem@advendo.nl

Agenda / Evenementen

Bekijk de aankomende optredens van de diverse Advendo groepen!
Wilt u één van de Advendo groepen boeken of wilt u meer informatie? Klik hier