Drum- en Showfanfare Advendo

Op taptoes, streetparades en corso's is Drum- en Showfanfare Advendo een graag geziene gast. Altijd weet Advendo het publiek weer te boeien met haar verrassende en afwisselende shows. Deze variatie wordt mede bereikt doordat Advendo ieder jaar een nieuwe show aan het publiek presenteert.

Door de vele optredens die Advendo jaarlijks verzorgt, onder leiding van tamboer-maître Erik-Jan Brummel, heeft het korps inmiddels een imposante lijst met optredens opgebouwd. Zij hebben nagenoeg overal in Nederland opgetreden, maar ook in diverse steden in het buitenland. Zo hebben België, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Malta, Canada, USA, Engeland en Turkije al kennis gemaakt met de band uit Friesland.

Vooruitstrevend en vernieuwend Advendo staat bekend als een vooruitstrevend en vernieuwend korps en benadrukt dit in haar shows door verrassende elementen en figuraties. Het uitgangspunt blijft daarbij altijd dat nooit tweemaal hetzelfde wordt uitgevoerd en de beleving van het publiek van verbijstering moet overgaan naar bewondering. De effecten worden niet in de laatste plaats versterkt door de opvallende uniformering die altijd in de kleuren zwart/wit is uitgevoerd.

Veelzijdig De reputatie van Advendo heeft in de loop der jaren geleid tot een aantal niet alledaagse optredens. Advendo heeft onder andere haar verscheidenheid getoond tijdens de volgende optredens: Paradiso van Slag, muzikale ondersteuning bij de prijsuitreikingen tijdens de schaatswedstrijden in Thialf Heerenveen, taptoe Breda, de 14-daagse trip naar Canada in 1996, het optreden tijdens de EU-parade in Istanbul op uitnodiging van het Nederlandse Consulaat-generaal en het optreden op het Nationaal huwelijksfeest in de ArenA ten behoeve van kroonprins Willem Alexander en Màxima.

In 2009 ging Advendo de grote uitdaging aan om twee verschillende werelden bij elkaar te brengen: de ruitersport en de korpsmuziek. Dit resulteerde in een wereldwijde primeur: Muzikant en paard schouder aan schouder in één show tijdens ter ere van het jubileum van het Fries Paarden Stamboek.

WMC-titel Marsparade

De combinatie van originaliteit en kwaliteit resulteerde tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1997, 2001 2009 en tijdens het WMC in 2013 in het behalen van de WMC-titel op het onderdeel Marsparade en de vice-kampioenstitel op het onderdeel Show in 1997.

Agenda / Evenementen

Bekijk de aankomende optredens van de diverse Advendo groepen!
Wilt u één van de Advendo groepen boeken of wilt u meer informatie? Klik hier