Music kids

Leden die de AMV Kids (Algemene Muzikale Vorming) goed hebben doorlopen, stromen door naar de Music Kids. Bij deze groep komen de leden voor het eerst in aanraking met de instrumenten die bij alle Advendo-groepen gebruikt worden.

Tijdens een introductieles kunnen de kinderen de verschillende instrumenten zoals onder andere de trombone, trommel en trompet uitproberen. Op deze manier worden alle mogelijkheden voorgelegd en kan het lid kiezen voor het instrument wat hem/haar het meest aanspreekt. Bevalt het niet, dan kan er uiteraard tussentijds nog van keuze veranderd worden.

Optredens

Bij de Music Kids worden al echte nummers ingestudeerd, met name populaire top-40 nummers, en worden de grondbeginselen van het marcheren bijgebracht. Ook treedt men bij deze groep voor het eerst op in een echt uniform. De optredens die de Music Kids verzorgen zijn meestal alleen in Advendokringen. Te denken valt hierbij aan de showavonden en de open dag van de Advendo korpsen.

Ook gaan de Music Kids ieder pinksterweekend samen met Jong Advendo op instructieweekend in Appelscha. In dit weekend wordt een show ingestudeerd en wordt het exerceren en musiceren veelvoudig geoefend.

Om de kinderen alvast kennis te laten maken wedstrijden, namen de Music Kids al drie keer deel aan een contest. Zo deden de kinderen in 2009 mee aan het Open Dutch Showcorps Contest (ODSC) in Assen en traden aan in de Jeugdklasse. In 2013 gingen de kinderen naar het jeugdfestival in Stiens en wederom naar het ODSC in Assen.

IMO

Tegelijkertijd krijgen de leden les op onze eigen Interne Muziek Opleiding (IMO), waar hij/zij klaargestoomd wordt om muziekdiploma's te gaan halen. Deze diploma's zijn essentieel om het hoge niveau van Advendo te waarborgen en te zorgen dat uw kind zijn of haar partij mee kan blijven spelen.

Als de leeftijd van circa 12 jaar bereikt wordt en er komt een plaatsje vrij bij Jong Advendo, kan hij/zij doorstromen en begint er een nieuw avontuur.

Agenda / Evenementen

Bekijk de aankomende optredens van de diverse Advendo groepen!
Wilt u één van de Advendo groepen boeken of wilt u meer informatie? Klik hier