Jong Advendo

Drum- en Showfanfare Jong Advendo heeft in haar bestaan al een grote naam als jeugdshowband opgebouwd. Op taptoes, corso’s en streetparades weten deze jongens en meisjes het publiek uitstekend te vermaken met hun verrassende muziek en showelementen.

De jonge muzikanten brengen ieder jaar een geheel nieuwe show waarbij de hele arena gebruikt wordt. Er wordt, zoals een jeugdkorps betaamt, vooral eigentijdse en herkenbare muziek gespeeld, muziek die zich prima laat vertalen naar een drum- en showfanfareshow met vernieuwende showelementen.

Successen op concoursen
Op concoursen is Jong Advendo al jarenlang zeer succesvol. Zo wist men in Vlissingen, het nationale jeugdshowfestival waaraan bijna alle Nederlandse showbands deelnemen, al zeven keer achtereenvolgens de eerste plaats te veroveren. Daarnaast doet Jong Advendo sinds 2003 ook mee aan de Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Assen. In de middenklasse behaalde het jeugdkorps hier tot nu toe zeer goede resultaten.

Ook internationaal heeft Jong Advendo uitstekende prestaties geleverd. Tijdens de daarna gehouden WMC’s in 2001 & 2005 zette Jong Advendo een schitterende show neer die beloond werd met een gouden medaille. In 2005 behaalde het korps zelfs twee gouden medailles: Jong Advendo eindigde als tweede op het onderdeel marsparade en als derde op het onderdeel show. In 2009 nam Jong Advendo weer de kampioenstitel op de Marsparade mee naar Sneek en de klapper volgde tijdens het WMC van 2013: tweede op het onderdeel show en eerste op het onderdeel marsparade, met een puntenaantal van 90,73 punten.

Daarnaast won Jong Advendo tijdens laatstgehouden WMC de Vrienden van het WMC-prijs, een prijs die wordt uitgereikt aan de groep die het meest geïmponeerd heeft.

De band is evenals Drum- en Showfanfare Advendo altijd gekleed in het zwart/wit. De totale groep inclusief showgirls bestaat uit ongeveer 70 jongens en meisjes en staat onder leiding van tamboer-maître Kay Hamersma.