WMC Emotie

WMC Emotie

Advendo brengt publiek op de banken

Het is zaterdag 29 juli, d-day 1 voor advendo.

Vandaag moeten al die uren voorbereiding, het fysiek afzien, presteren onder druk en perfect teamwork met zoveel verschillende karakters op dit ene moment leiden tot een geweldige show.

Natuurlijk is het interessant wat de jury vindt en hoe deze show door hun in cijfers wordt uitgedrukt. Maar Advendo treedt op voor (haar) publiek. Onze graadmeter is vooral het publiek. Gaan ze staan? Hoelang houden de lof-uitingen aan en het applaus? Met een waardering van de jury van 89.13 en een laaiend enthousiast publiek mag duidelijk zijn dat Advendo een winnaar is. Advendo ontvangt dan ook voor haar optreden de publieksprijs.

Dan wordt het zondag 30 july, wederom d-day voor Advendo, de laatste dag van het WMC 2017

Vandaag de Marsparade, als regerend kampioen – world division – zijn de verwachtingen hoog. En zonder mijn gekleurde Advendo bril met recht een kampioen waardig optreden.  Een overweldigende show; veel tempowisselingen – snelle wisselingen van soms complexe figuren brengt het publiek wederom in extase. Hiervoor kom ik en vele anderen met mij naar het WMC! Wederom lag Advendo vandaag op koers voor de publieksprijs, echter na een eindspurt ging deze prijs op zondag naar Adest Musica

Lees de onafhankelijke dagbladen, hoor de waardering van de collega muzikanten en zie wat het met mensen doet (zie de registratie van ons mediateam en onze WMC-collega’s, zo laten de emoties van muzikanten en publiek zich het best beschrijven ) 

 

En dan wordt het wachten op de jury……

Met een geweldige show, gewaardeerd met 89.13 behoort Advendo weer tot de top 10 van het WMC. Met de publieksprijs op zak mogen we ons met recht winnaars noemen. Wij feliciteren de grote winnaar van dit weekend Pasveerkorps uiteraard.  Met een geweldige waardering van de jury (96. 08) laten zij andere korpsen ver achter zich. Geweldig voor Friesland en Leeuwarden, goed voor het behoud van ons cultuurgoed. Mooie opmaat voor LF2018 (Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa)

De Marsparade is al vele jaren het domein van Advendo, dit jaar is de jury een nieuwe weg in geslagen. Het maakt ons erg nieuwsgierig hoe dit zich in de waardering zal uiten. Een ding is duidelijk, het publiek had hoge verwachtingen en die zijn ruimschoots waargemaakt getuige de vele reacties van supporters van andere korpsen om ons heen. De waardering 93.50, was nog nooit was een marsparade van Advendo zo hoog gewaardeerd. Echter het vaandel gaat dit jaar naar Takostu, die met 94.42  overall winnaar is geworden en Advendo wordt runner – up.

Dat winst en “verlies” zo dicht bij elkaar liggen was op het veld zichtbaar. Tranen  van geluk bij ons Jong Advendo die na een unieke prestatie met twee vaandels 1st division naar huis gingen. En tranen van verdriet over nog onvervulde dromen bij de senioren. Felicitaties en troostende woorden gingen over en weer…..

Ik schiet weer vol als ik zie hoe dat binnen het gezin en Advendo wordt verwerkt….. en dan is er de day after met een enorm groot feest om het succes te vieren. Met een trotse voorzitter en glunderende vrijwilligers en muzikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *