Taptoe Lisse 2016

Taptoe Lisse 2016

Afgelopen zaterdag 24 september waren wij als senioren te gast tijdens de streetparade + taptoe in Lisse. Ik wist wel dat we er in het verleden ook wel eens waren geweest en dat het op een sportveld was maar in alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ik de rest niet meer kon herinneren. Dus voordat ik met dit verslag begon nog eens in mijn verslagen archief zoeken of er al eerder over geschreven was in het verleden. En ja…ik heb nog een verslag kunnen vinden uit 2010 en het bleek dat het die dag, zowel ’s middags als ’s avonds, ontzettend slecht weer geweest te zijn met hoosbuien en onweersbuien aan toe en dat de finale werd afgelast. Nou…van dat slechte weer van toen was deze editie echter niks te merken. Het was best zonnig en goed warm voor de tijd van het jaar.

Tegen 14.00u kwamen wij bij de omkleedlocatie aan waar wij nog een uurtje over hadden voordat we konden beginnen aan de streetparade. Ondertussen waren J’eanne d’Arc Noordwijkerhout, Floraband Rijnsburg en Da Capo Lisse al eerder gestart waarna wij om 15.00u vanaf de locatie richting het centrum marcheerden. De streetparade duurde ongeveer 2x een half uur met een kleine pauze tussendoor. In 1e instantie liepen wij met 6 breed in het smalle winkelcentrum straten maar na de pauze heeft Remco toch maar besloten om te wisselen en naar 5 breed te gaan. En dat liep toch wel wat fijner vooral op de smalle plekken met terrasjes. Na deze tocht die zo’n anderhalf duurde hadden we pauze tot 19.00u.

Tussentijds werd er door een aantal personen, waaronder mijzelf, wat gegeten bij een Italiaans restaurant in het centrum en na wat heen en weer gekijk en gepraat over langskomende personen met honden, waren we er snel over uit dat we liever toch poesjes hadden. Enfin…de overige grootste deel was met de bus naar het sportveld gegaan om daar wat te kunnen eten tot een bepaalde tijd…althans zo werd dat vermeld in het ontvangen organisatie draaiboek. Alleen uit de verhalen die ik opving was dat de sportkantine echter niet geheel op de hoogte was of is geweest over het verzorgen van wat snacks voor de deelnemende korpsen.

Voor 19.30u was de openingstune gepland en die werd door ons verzorgd met ‘Ballistic Brass’ aangezien wij als Advendo niet een echte openingsfanfare hebben in ons repertoire. Er werd wel eerst geopperd om de in het verleden veel gebruikte ISO-tune te doen maar daar werd toch weer vanaf gezien. Kortom..een mooie gelegenheid voor instructie om hier eens mee bezig te gaan!.
Het veld zag er eigenlijk prima uit en ook het publiek was ruim vertegenwoordigd op de overdekte tribune en staanplaatsen.
Als 1e korps was Da Capo zelf met hun themashow ‘Jetzt geht los’ met een mengeling van heimat- und volkstümliche musik in bijpassende dirndls en lederhosen outfit. Als 2e korps waren wij als Advendo met ‘Riggy’ aan de beurt en naar mijn gevoel hebben we best een goede show neergezet.
Misschien nog wel beter dan afgelopen keer in Hellevoetsluis. Voor het 3e optreden mocht Floraband met hun show ‘British Best’ opmarcheren voor hun muzikale reis door de 4 ‘continenten’ van Groot-Brittanië: Engeland, Wales, Schotland & Noord-Ierland. Voor het laatste optreden was Da Capo met hun galashow weer aan de beurt.

Aansluitend de opkomst voor de finale op een pittige mars van Floraband (bedankt heren) en met een niet al te lange finale, wat overigens ook wel eens plezierig is, met de gebruikelijke kernonderdelen koraal – taptoesignaal – volkslied werd de taptoe afgesloten.

Nadat sommigen snel gedoucht hadden was het ondertussen rond de klok van 22.00u en weer tijd voor ‘driving home for…..’ richting Sneek alwaar we na een twee uur durende reis arriveerden.

Elco Schrijver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *