Taptoe Hellevoetsluis 2016

Taptoe Hellevoetsluis 2016

….. met 350 kanjers!

Het contact met de organiserende vereniging Sempre Crescendo is al een aantal jaren terug ontstaan met het geven van een mars- en showclinic door de Advendo senioren. Zoals vele verenigingen heden ten dage te kampen hebben zoals ledentekort, beleidsstructuur en (muzikale) presentatie was Sempre Crescendo destijds ook zoekende naar nieuwe mogelijkheden om de vereniging weer nieuw leven in te blazen. Met deze clinics en nadien veel hulp en ondersteuning van het instructieteam is dit naar mijn idee wel aardig geslaagd wat ik zo gezien heb van Sempre Crescendo tijdens de taptoe. De uitdaging zit er nu in om verder te blijven structureren en durven te proberen / ontwikkelen.

Sinds de taptoe van 2012 (starteditie) en 2014 waren wij als senioren dit jaar wederom aanwezig in het deelnemersveld van de 2-jaarlijks gehouden streetparade en taptoe Hellevoetsluis 2016 van afgelopen zaterdag 17 september.

Om 10.00 uur stond de Dalstra dubbeldekker weer voor het gebouw om te vertrekken richting Hellevoetsluis. Tijdens een korte koffiestop onderweg moesten enkele mannelijke personen (die over het onderwerp alleen maar de ‘grootste’ mond hebben) zonodig kijkliteratuur aanschaffen wat alleen bedoeld is voor 18+. Aangezien er bepaalde posters opgehangen ‘moesten’ worden, vraag ik mij alleen af wat de overige verkeersgebruikers gedacht zullen hebben die wij met de bus ingehaald hebben.

Eenmaal aangekomen konden alle korpsen zich gereed maken voor een streetparade door het winkelcentrum waarna elk korps met enige tussentijd op een drietal locaties een kleine concertoptreden van 15 minuten verzorgde. Deelnemende korpsen waren Rijnmondband (sen. + jun.), Jubal Dordrecht, Advendo, K&G en Excelsior Renkum. De meeste mensen die Advendo een beetje kennen weet dat als er zich een mogelijkheid voordoet tijdens zo’n streetparade wij wel ergens een winkel of woonhuis binnenmarcheren. Ook tijdens ons laatste concertoptreden heeft de winkel van Blokker eraan moeten geloven. Zelf heb ik er niks van gemerkt maar nadien gingen er opmerkingen / geruchten rond dat er een vitrine met vazen is omgegaan in de winkel tijdens het passeren. Dus scherven brengen geluk zullen we het maar op houden. Hiermee was het 1e deel van de streetparade voorbij en mede door het warme weer konden alle korpsen genieten van het uitgedeelde drinken en ijsco’s (Fred, jij mag blijven als ijscoman!). Daarna opmaken voor het 2e deel van de streetparade en met een best aardig toekijkend publiek in 1 rechte lijn van 2,5 km richting het taptoeterrein.

Bij aankomst bij het taptoeterrein was bij de omkleedlocatie net als voorgaande edities wederom een goed verzorgde BBQ geregeld voor alle deelnemers wat altijd wel goed bevalt.

Om 19.30 uur begon de taptoe met Jeugd Rijnmondband (Superhelden) gevolgd door Sempre Crescendo (Helden v/d zee), Excelsior Renkum (Airborne), K&G (British popsongs), Jubal (The next 10 minutes), Rijnmondband (Soulmates), Advendo (Riggy) en afsluitend K&G (The Battle). Aansluitend de finale met de gebruikelijke bedankjes voor alle vrijwilligers en publiek, maar ook aan alle 350 kanjers op het veld die er een fantastische avond van hebben gemaakt volgens de speaker.

Na afloop van de taptoe zijn wij rond 23.30 uur gaan bussen om weer met een latertje van 02.15 uur aan te komen in Sneek.

 

Elco Schrijver

 

Ps. Bij de foto met de broeder zit een verhaal. Deze man heeft er vrijwillig voor gezorgd dat een patiënt deze taptoe kon bekijken. De broeder heeft voor zijn inzet een presentje gekregen van de Advendo Korpsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *