Take One, een groot succes

Take One, een groot succes

 Take One, een uniek concept

Take One is hoewel het er alle kernmerken van heeft geen taptoe, maar een try-out.  Take One wordt, gesteund door Stichting Korpsmuziek, georganiseerd door en voor de aan het WMC in Kerkrade deelnemende korpsen uit het noorden, dit jaar maar liefst 11 topkorpsen in Sneek.  De verschillende instructieteams kennen elkaar goed en werken nu ook al veel samen. Dat bepaalt ook de open sfeer tijdens het geven van tips en feedback. 

Deze editie trok meer dan 1500 betalende bezoekers, een record en daarmee ook een goede basis om door te gaan. Met de volle tribunes, een jury die met de intensiteit van het WMC de korpsen beoordeeld kan men alvast wennen aan de ‘wedstrijdspanning’. Komende zomer zitten er weer tienduizenden bezoekers op de tribunes tijdens het WMC in Kerkrade.  Publiek, deelnemers en instructie zijn enthousiast over de afgelopen editie van Take One. De korpsen zijn op weg naar weer een succesvol WMC jaar.

Naast de lokale Sneker topkorpsen; Advendo en Jong Advendo  waren ook Pasveerkorps Leeuwarden, het North Frisian Percussion Corps Dokkum, Showband Marum, Noordenveld Roden, Bicycle showband Crescendo Opende, Takostu Stiens, Sternse Slotlanders Franeker en Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk aanwezig tijdens Take One. CMV Oranje uit Minnertsga zal in Kerkrade als enige ‘noorderling’ deelnemen aan de mars-wedstrijden en dus laten zij tijdens Take One hun marsen op een wedstrijdparcours zien en horen. 

Moderne technieken

Het opname materiaal, waaronder drone-videotechniek, is tot stand gekomen door een samenwerking van het mediateam Advendo en Stichting Korpsmuziek. Direct na de optredens is het beschikbaar gesteld aan de korpsen zodat men hiermee de komende maanden de show verder kan fine-tunen. Iedereen dank voor de inzet. 

 

Een impressie van de dag… meer materiaal volgt 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *