Sneek op ‘e Strún

Sneek op ‘e Strún

Advendo staat centraal tijdens de 4e editie van Sneek op ‘e Strún

Ook dit jaar is de organisatie van de leukste avondwandeling van Friesland er weer in geslaagd om voor u op woensdag 27 december (3e Kerstdag) een leuke en onderhoudende wandelroute langs onverwachte plekjes in Sneek samen te stellen. In vergelijk met de voorgaande edities hebben ze qua kilometers een beetje ingeboet, maar qua aantal deelnemers, de aankleding, cultuur en amusement ligt de lat weer een beetje hoger!
De Advendo Korpsen Sneek is tijdens deze editie het primaire goede doel van Sneek op e’ Strún en dat vervuld ons met trots en blijdschap. De opbrengst van dit prachtige evenement zal voor ons een grote stap betekenen in het realiseren van goed, veilig en betrouwbaar materiaalvervoer voor onze muzikanten en dansers. Mede door uw deelname kunnen wij ons op deze manier blijven(d) inzetten als ambassadeurs van onze prachtige stad en gemeente.

Wie in Sneek en ver daarbuiten kent hem niet, de witte brandweerauto van de Advendo Korpsen Sneek. Deze markante ex-brandweerauto uit 1976 vormt al 18 jaar de ruggengraat van het materiaalvervoer van alle Advendo-groepen. De muzikale ambassadeurs van Sneek timmeren al jaren hard aan de weg en dat is bij de organisaties van taptoes en andere evenementen in binnen- en buitenland niet onopgemerkt gebleven. Het aantal optredens is door de vele successen de afgelopen jaren gestegen. Daarnaast is de vereniging in ledenaantal (300+ leden) ook significant gegroeid. Iets waar wij als vereniging uiteraard zeer trots op zijn. Advendo heeft als bloeiende vereniging, met veel (jeugdige) leden, een ware hobby gemaakt van het vermaken van een breed publiek doormiddel van shows van muziek en dans.

Maar groei heeft ook een keerzijde…
Door het groeiende leden aantal moeten ook steeds meer muziekinstrumenten, materialen en uniformen vervoerd worden naar alle uithoeken van Europa. Goed, veilig en betrouwbaar materiaalvervoer is een vereiste en is tegelijkertijd ook belangrijk voor het behoud van onze spullen. Door structureel ruimtegebrek in de huidige materiaalwagen staat dit laatste onder druk. Ook door de hoge leeftijd van de huidige materiaalwagen lopen de kosten om deze vrachtauto op de weg te houden (te) snel op. Tel daarbij op de steeds strenger wordende milieueisen en de noodzaak tot een investering op korte termijn in een (kosten)efficiënte vervangende materiaalwagen is geboren.

Als vereniging moeten ook wij elke eurocent omdraaien en moeten wij keuzes maken. Veel geld vanuit onze huidige begroting gaat momenteel naar de aanschaf van instrumentarium, uniformen en opleiding, waardoor de financiële ruimte ontbreekt om op korte termijn zo’n grote noodzakelijke investering in materiaalvervoer te kunnen doen.

Loopt u ook mee aan de leuke avondwandeling van Sneek op 27 december a.s. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *