Ouder Experience 2016

Ouder Experience 2016

Afgelopen vrijdag 22 januari vond in het Advendo Gebouw de  “Ouder Experience 2016” plaats. Deze Ouderavond nieuwe stijl heeft ouders/verzorgers van onze jeugdleden op een interactieve wijze meegenomen in de wereld van de Advendo Korpsen.

Aan de hand van ‘spel’ elementen zijn de ouders/verzorgers meegenomen in de wereld waar hun  zoon of dochter veel tijd doorbrengt.  Na een ontvangst met koffie en cake moesten de aanwezige ouders/verzorgers direct aan de bak.  Ze werden doorgestuurd naar de instrumenten berging en troffen daar een enorme bende aan.  De eerste opdracht van de avond was om de bergingen van de jeugdkorpsen op te ruimen aan de hand van de meegekregen voorbeelden op afbeeldingen. Een flinke klus en de ouders hebben nu wel door hoeveel spullen de korpsen altijd bij zich hebben tijdens optredens.  Tijd voor pauze was er niet want onze ‘Drill Instructor’ korporaal Rob Hamersma stond in de Sjoerd Westra zaal te wachten op zijn ’rekruten’ voor een korte maar intensive exercitie training.  Dat exerceren bleek toch moeilijker dan menigeen dacht.

In plaats van alleen informatie eenzijdig te ‘zenden’ naar het aanwezig publiek. Is er door de organisatie van de avond gekozen om de aanwezige ouders/verzorgers te trakteren op prikkelende   thema’s/stellingen á la het bekende TV programma Het Lagerhuis.  Een format wat leidde tot leuke discussie en nuttige informatie voor de Advendo organisatie.

Ook dit jaar gaan, in de eerste week van de zomervakantie, meer dan 100 jeugdleden  weer mee naar de Advendo  Kampweek.  Een van de spraakmakende spellen in die week is het spel “de jongens tegen de meisjes”.  De ouders/verzorgers hebben dit spel nu ook mogen spelen.

Aan de hand van vragen over alles en iedereen binnen onze vereniging  ontspon zich een mooie strijd  tussen Team White Team Black. Met als uiteindelijke winnaar Team Zwart.  De wisselbeker werd vol trots in ontvangst genomen en de team foto van de eerste winnaars van de Ouder Experience was snel gemaakt

De interactieve opzet van deze avond in combinatie met de medewerking van de aanwezige ouders/verzorgers hebben geleid tot een top avond met een hoge opkomst.  Wij zijn uiteraard trots op deze actief betrokken ouders en spreken de hoop uit dat bij de volgende Ouder Experience in 2017 door nog meer ouders/verzorgers zal worden bezocht.  Wij kijken al uit naar de volgende editie.

Bart van der Vliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *