Lippstadt, springende 65+-ers

Lippstadt, springende 65+-ers

Optreden Lippstadt (Dld): Een ‘kleine valse start’ maar toch een mooie dag…..

Via onze manager kregen wij tijdens de showavond in april als seniorengroep de mededeling of wij als senioren mee wilden doen aan een podiumoptreden in Lippstadt. Voor sommigen een nieuwe ervaring, voor anderen was de link met de Tattooshow in Lüzern (Zw) snel gelegd waar de senioren in het verleden een soortgelijk optreden verzorgde.

Enig nadeel en voorwaarde aan zo’n podiumoptreden is dat er extra repetities gedaan moeten worden gezien het feit dat het niet mogelijk is om de reguliere veldshow te brengen, gewoonweg om de beperkte ruimte van zo’n theaterpodium. Voor het idee laten we zeggen 2 normale huiskamers (ca 5×6 m2) aan elkaar…en toch wil je alles laten zien wat de senioren in huis hebben.

Dus de zondag na corso Vollenhove stond gepland als repetitiedag om de podiumshow in te studeren. Want voor 60 man/vrouw een show instuderen op een postzegelformaat is nog wel een aardige uitdaging. Het creëren van enkele eenvoudige figuraties is waar het tijdens een podiumshow om draait en Advendo kennende wil het toch altijd iets extra’s meegeven. De muziekkeuze was eigenlijk wat meer voor de hand liggend en werd de huidige showmuziek aangevuld met even een knalnummer Rebel Yell (die wij ook alweer sinds 2007 spelen bedenk ik me ineens…). Zodoende hadden wij eind van de repetitiedag in ieder geval een aardige show in de grondverf staan, waar wij de overige vrijdagrepetities nog aan de routine konden werken.

Dan het optreden in Lippstadt zelf op zaterdag 10 september. Vanwege het middagoptreden waren alle generale repetities grotendeels eind van de ochtend gepland wat inhield dat ons vertrek op de voorgaande vrijdagavond nog eens met 3 kwartier was vervroegd naar 05.45u. En hier werd al een ‘valse start’ gemaakt door sommige nachtbrakers / uitslapers zullen wij ze maar noemen! In de communicatie naar het Mediateam was ook iets misgegaan waardoor zij op de oude vertrektijd bij het gebouw aanwezig waren, dus ook helaas geen Mediateam mee voor de foto’s. Met een mooie zonsopkomst onderweg kwamen wij rond 10.45u aan in Lippstadt, waarna wij nog een aantal keren de groepsfinale en onze eigen show hebben geoefend. Overige acts die meededen waren dansgroep Jazz on Limit, acrobatische trampoline acts van de Flying Grandpa’s & Jens Ohle, Sauerland Pipes & Drums, Quirinius Band & Bugle Corps en als afsluiter de Fascinating Drums. Het geheel werd aan elkaar gepresenteerd door Björn Gehrman, een voor Advendo bekende speaker uit de Musikparade-reeks.

De dansgroep Jazz on Limit had een dansshow met als soort thema ‘Ontbossing van de jungle’ in verschillende fases gezien door de ogen van de dierenwereld en hoe wij daar als mensen mee bezig zijn.

De Flying Grandpa’s, alhoewel de naam doet vermoeden dat het 60-plussers zijn, maar niets is minder waar. Het waren goede vitale turners cq. acrobaten die een gedurfde komische trampoline act lieten zien.

Voor het middagoptreden stond Advendo als 1e gepland voor de show na de opening. Voor onze showoptreden hadden wij een opmars bedacht om vanuit de toegangsdeuren van de publiekstribune op te komen marcheren, maar ook hier hadden wij als senioren een ‘valse start’. Hoe het kon gebeuren weten wij eigenlijk nog steeds niet maar een deel van de senioren waren de route kwijt vanuit de gangen naar de toegangsdeuren, terwijl wij het slagwerk al op het podium konden horen spelen. Ook wanneer het intronummer Chevaliers de Sangreal al ingezet was kwamen er nog enkelen met veel schaamte de tribunetrap op schuifelen. Met een stalen blik aanschuiven, meespelen en doorgaan alsof er niks gebeurd was werd dat opgelost. Dus een paniek, stress en hilariteit alom waar wij over een aantal jaren nog mooie an(n)ek(e)dotes van kunnen maken tijdens een biertje.

Tijdens onze avondshow hebben wij dit toch weer dubbel zo goed gemaakt en als Remco als maître tijdens de afmars Narcotic een aantal 65+-ers tot springen weet te krijgen, dan moet het overige publiek wel volgen met toch wel een staande ovatie als dank. Hierdoor hadden wij toch weer een goed gevoel van teruggekregen en dat leverde bij ons toch weer veel stralende glimlachjes op.

Na afloop van de avondshow voor het publiek nog een 3-tal nummertjes buiten gespeeld bij de uitgang. Daarna spullen inpakken, douchen, omkleden en zo snel mogelijk bussen want er waren ook weer een aantal die de zondag weer tijdig uit bed moesten om te werken. Van de organisatie kregen wij nog diverse fruit, snacks en dranken (zelfs bier!) mee voor de terugreis waarmee wij tegen 03.45u in de nacht weer in Sneek aankwamen.

Al met al een hilarische dag maar waar wij toch met genoegen op terug mogen kijken.

Elco Schrijver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *