jong advendo odsc

jong advendo odsc

Op 9 juli was jong advendo aanwezig in Assen, hierbij een verslag van de site korpsmuziek.nl

Middenklasse – Jong Advendo Sneek

Op het veld staat inmiddels de laatste deelnemer van het middagprogramma. Jong Advendo doet vandaag misschien wel een gooi naar de titel, ook al heeft de club sinds het WMC twintig (!) nieuwe jeugdleden aan het korps toegevoegd. Wat een weelde: zo’n jeugdopleiding.

Vorig jaar maakten ze met hun show A Better World veel indruk tijdens het WMC, we zijn benieuwd wat ze ons dit jaar voorschotelen!

Muziek is niet meer weg te denken uit het leven van de jeugd: overal luisteren ze muziek. De jeugd is tegenwoordig behoorlijk Radio-actief, want ze streamen muziek bijvoorbeeld op hun smartphones en andere devices. Hun show heet Radioactive!

Een mooi openingsfiguur met een centrale rol voor de guards, terwijl de brass naar de achterkant speelt. Veel kleur op het veld in het begin en later ook een goede integratie van de guard in het visuele plaatje. Openingsstatement staat, hoewel het soms ietwat rauw klinkt en de dynamische verschillen vooral worden gemaakt door naar de achterkant te spelen.

Even een typisch stukje Advendo-slagwerk, overgenomen door de blazers. We zien veel grootse figuren: programma is goed leesbaar daardoor. De muzikale ontwikkeling is echter op dit moment een klein beetje weg (kabbelt een beetje door), hoewel die absoluut ontstaat op het moment dat het slagwerk het overneemt in Ping Pong van Armin van Buuren. Lekkere bongo-solo, visueel tevens goed uitgebeeld en een mooi moment voor de guard voor een stukje riflewerk! Doeltreffend!

Publiek gaat met de handjes op elkaar want naar goed gebruik van de senioren, gaat ook Jong Advendo even lekker springen! Leuk effect!

De muzikale ontwikkeling is nu na Ping Pong ((leuk!) veel sterker, tijdens muziek van Kensington. Mooie boog en volop aandacht voor het muzikale! We denken hier ook nog even terug aan de mooie beelden van de senioren tijdens de megashow van Armin in de Arena. Top-reclame voor onze hobby en goed dat Jong Advendo daar inspiratie uit heeft gehaald.

Maar we gaan verder met de show. De slagwerksolo is een moment voor een aantal pittige figuraties, maar de lijntjes staan niet helemaal strak. Er ontstaat een enorme cirkel met een kruis in het midden. Paar kleine samenspelprobleempjes die gelukkig snel worden opgelost.

We bouwen op vanaf de achterkant van het veld en het slotfiguur staat mooi op het veld. Een prima en overtuigende show van Jong Advendo. Het is knap hoe ze met een flink verjongde club al zo snel weer op dit niveau hun show kunnen uitvoeren. Het blijft toch een machine in zwart en wit die vol overtuiging en met veel energie hun show uitvoeren. Het thema staat muzikaal en is op een typische Advendo-manier vormgegeven. Ook Jong Advendo kan hier mooi op gaan doorbouwen! Het publiek staat in ieder geval alweer regelmatig op de banken!

 

Bron : korpsmuziek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *