Huldiging Jong Advendo

Huldiging Jong Advendo

SNEEK – Jong Advendo is 14 september jl. gehuldigd in de Marktstaat in Sneek. Wethouder Mirjam Bakker bracht vanaf het bordes de felicitaties over namens de gemeente Súdwest-Fryslân aan het 75 koppen tellende jeugdige muziek- en showgezelschap dat het op het laatste Wereld Muziek Concours in Kerkrade voor elkaar kreeg om in hun divisie  alle (senioren)korpsen achter zich te laten op zowel het onderdeel marsparade als show.

Bij in invallende schemer straalde het jeugdige keurkorps met een gemiddelde leeftijd van iets boven de 13,4 jaar van Advendo met een kort showtje.  Wethouder Bakker sprak hun toe en betrok alle leden, ouders en fans van Jong Advendo bij de huldiging. ,,,Jong Advendo van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie de afgelopen zomer in Kerkrade. Jullie hebben hiermee geschiedenis geschreven. Tweemaal goud en de felbegeerde publieksprijs. ….. een prachtig resultaat van jaren van onvermoeibaar oefenen en trainen. …… Daar zijn we als gemeente hartstikke trots op.

Voorzitter Jan Nico Teerenstra kreeg vervolgens een fraai kunstwerk van glas met daarop onder andere muzieknoten overhandigd. Glimmend van trots bedankte hij de gemeente voor de ontvangst en maakte van de gelegenheid gebruik om het jeugdkorps en iedereen die daar om heen hangt vol waardering toe te spreken. ,,Nog nooit heeft Jong Advendo zo goed gepresteerd op dit wereldpodium en voor het eerst in de lange historie van het WMC ging een jeugdkorps met 2 WMC titels; op de onderdelen show en marsparade naar huis. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft de komende vier jaar weer een ‘wereldkampioen’ marsparade en show in de First Division in haar gelederen.”

bron: Sneker Nieuwsblad

En dan was er nog een bijzondere verrassing, bij het clubgebouw werden de de jongens en meiden opgewacht door de onze vrienden van Jong Pasveer. Geweldig!!! Dank voor jullie warme onthaal en de muzikale groet en felicitaties aan Jong Advendo.

En daarna was het party time, uiteraard met de jongens en meiden van Pasveer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *