Showkids

Advendo heeft naast de Showgirl groep ook een Show Kids groep. De Show Kids zijn onderdeel van de Kids-groepen en daarmee de jongste showgirl-groep binnen Advendo met leden met de leeftijd tussen de 9 en 12 jaar.

Er wordt veel aandacht besteed aan techniek en marcheren op muziek. Onder de techniek wordt de beheersing van de attributen verstaan. De leden van de Show Kids volgen bij Advendo tevens de IDO opleiding ( Interne Dans Opleiding ) en met een diploma op zak mogen ze na een paar seizoenen de overstap maken naar de Showgirls.

Ook de Show Kids gaan ieder jaar mee naar het instructieweekend in Appelscha, dat altijd in het Pinksterweekend plaatsvindt. Hier wordt samen met de Music Kids een show ingestudeerd. De Show Kids treden af en toe op samen met de Music Kids. Te denken valt aan optredens als de jaarlijkse showavonden en de open dag van de Advendo korpsen. Ook doen zij mee aan de CGN-contesten.

De overgang naar de Showgirls is afhankelijk van de leeftijd en de verplichte technieken. De leeftijd van de Show Kids is circa 9 jaar.