Corso Zundert

Corso Zundert

Afgelopen weekend waren zowel Jong Advendo als Advendo aanwezig op het bloemencorso in Zundert. Wat een feest, en uiteraard helpt het mooie weer daar ook bij.

Het corso van Zundert is ontstaan in 1936 bedoeld om de Oranjefeesten nieuw leven in te blazen. Die rol van Koninginnedag verdween snel naar de achtergrond. Vanaf 1937 tot op de dag van vandaag vindt het corso plaats op de eerste zondag van september.

Zundert is een centrum van dahliateelt, maar er is niet één commerciële dahliakweker. Elk van de twintig buurtschappen onderhoudt een eigen dahliaveld en de velden dienen uitsluitend het corso. De gezamenlijke dahliavelden in Zundert hebben een oppervlakte van 33 hectare met in totaal ongeveer 600.000 dahliaplanten in 50 verschillende soorten en kleuren.

Uiteraard leveren de velden de dahlia’s die nodig zijn voor het corso zelf. Dat gebeurt tijdens de pluk op (meestal) de donderdag vóór corso. De velden leveren echter bloemen van eind juli tot begin oktober, en gedurende de maand augustus kan er twee keer per week geplukt worden. Gedurende het seizoen levert Zundert dahlia’s aan andere corso’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *